Kdo smo

S Consulom upravlja Danes je nov dan,
Inštitut za druga vprašanja

Danes je nov dan je neprofiten zavod, ki uporablja digitalne tehnologije in internet za izboljšanje dialoga o javnih vprašanjih, spodbuja sodelovanje in zagovarja transparentnost, promovira odprte podatke ter vključujoče postopke odločanja na spletu z razvojem in implementacijo odprtokodnih spletnih orodij in platform. Zavod v svojem delovanju in znanju združuje edinstveno kombinacijo marketinških in tehnoloških veščin, akademskega raziskovanja in vpogleda v družbena gibanja.

Ekipa
Ekipa

Zavod je razvil več projektov za nadzor nad delom izvoljenih predstavnikov (Parlameter, Medijski besedogled itd.) ter vključevanje v procese odločanja (Consul, Omnia zemljevid, Politični portret itd.). Poleg tega je Danes je nov dan od leta 2012 izvedel že več kot 50 digitalnih komunikacijskih akcij, v katerih skozi uporabniku prijazno izkušnjo ter s humorjem in inovativnimi prijemi opozarja na različne družbeno pomembne teme. Pri svojem delu redno sodeluje z javnostjo, slovenskimi in tujimi NVO, mediji, občinami ter mednarodnimi organizacijami.

Ekipa
Ekipa

Dejavnosti zavoda so doslej financirali Google DNI, NED, U.S. Embassy, MJU in projekti Erasmus+. Danes je nov dan je prejel že več nagrad znotraj oblikovalske in razvijalske skupnosti (Nagrada Brumen za odlično slovensko oblikovanje, velika nagrada Diggit in dve zlati nagradi Diggit), naši projekti so velikokrat predstavljeni v medijih, sodelavce inštituta pa redno vabijo, da kot strokovnjaki komentirajo dogodke in kot predavatelji sodelujejo na javnih dogodkih doma ali v tujini. Od leta 2019 ima zavod status organizacije v javnem interesu na področju razvoja informacijske družbe.

Kontaktirajte nas

Prihodnost se začenja danes. Z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Pišite nam na consul@danesjenovdan.si.

O ekipi

S Consulom upravlja Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja.

DJND ekipa